Кечээ күнү музейдеги ашынган феминисткалардын жана андан мурун РАИММИЛЛИАРДга каршы өткөн митинг, коррупция темалары жаштарыбызды башкача, так айтканда ашыкча кадамдарга түртө баштады. Береги сүрөттөгү Азиза Бердибаева. Ал өз баракчасына журналистка тармагында иштегенин жазган. Бердибаева баракчасына өз пикирин жазып, жарым жылаӊач сөрөтүн койду. Бирок аны бул сүрөтүнөн феминистка экени жана Отунбаеванын обу жок ойлорун колдоп, ошого таасирленгени байкалып турат. Ошондо мындай көрүнүштөр Отунбаевнын ойлорунун жемиши болуп калабы деген ойлор келет. Айтор, бул жагы жакшы эмес… Деги, ашмайлтайыбыз чыгып, айлабызды таппай калгандайбыз. Эмнеси болсо да эӊ ириде кызадрыбызга ыйман берсе экен…

Ал уяттуу жерлерине кыргыздын эки эӊ чоӊ көйгөйү жазылган баракча менен жаап койгон. Бири КОРРуЦПЦИЯ жана РАИММИЛЛИАРД.

Орусча сүйлөгөн «шаардык кыздын» ойлорун оодарба ошол эле бойдон берели:

Я не как наши чиновники. Я отвечаю за свои слова, поэтому решила выразить свою гражданскую позицию этой фоткой, да взорвутся пуканы кырк чорошников и прочих неандертальцев.
Если внимание к проблеме в нашей стране можно привлечь только голым телом — ок, своим голым телом я привлекаю внимание к проблеме, которая по-прежнему остается нерешенной. И пусть мое тело не такое эффектное как у девушки на выставке, но мне как-то пох.
Я хочу такой же молниеносной реакции по делу Миллиона, какая была вчера по поводу выставки
P.S. я не говорю, что перфоманс в музее — это хорошо или плохо. Я просто хочу, чтобы люди расставляли правильные акценты. Если голая девушка в вас вызывает больше возмущения, чем то, что ваши деньги ежедневно воруют власть имущие — то значит, вы думаете не головой, а каким-то другим местом. И не надо приплетать сюда менталитет и традиции. В кыргызких традициях не прописано, что можно обворовывать народ и оставаться безнаказанным
#REАКЦИЯ

https://www.facebook.com/a.berdibaeva?__tn__=%2CdC-R-R&eid=ARBoTEgLACBb596MxCdes6mxOeGlZX_b4lDafF3OX42EeAWuUhKF2-QDCi6dCpzgb6TG3OB2AEI8yxLm&hc_ref=ARTWJtXgWJYQyv1ke8mGLj-bAizPVl5Llgaf6VBExKC1LvcVDT1LjTfOQu2cDkkaDEM&fref=nf

ПИКИР КАЛТЫРЫНЫЗ

Please enter your comment!
Please enter your name here