Күнүмдүк тамак-бөлүгү катары кызылчаны үзгүлтүксүз керектөө ден соолук, бардык ички органдардын жана системалардын кадимкидей иштешин камсыз кылат. Кызылча жүрөк-кан тамыр оорулары менен ооруган адамдар үчүн сунуш кылынган.

-боор оорулары, атеросклероз, гипертония, тромбоз, диабет, анемия жана салмак төмөндөтүүгө болот.

— кандын курамын жакшыртат;
— бөйрөкту тазалайт;
— рак клеткаларынан сактайт; — журок, кан-тамырлардын иштешин жакшыртат;
— Кан басымды тушурот; — жашартат.
1,5 кг тазаланган кызылчаны 4-5 бөлүккө бөлүп, 2 литр ысык суу куюп , 1 саат орто отко кайнатуу керек. 1 сааттан кийин 1 чон кашык сахар, 1 чон кашык алма уксусун салып, холодильникке сактоо керек.
Тамактанардан мурун 30-40 мл.ден күнүнө 3-4 жолудан ичүү керек. ошондой эле кызылчаны күнүнө 1-2 кесим жеп туруу дагы ден соолукка пайдалуу.

Интернеттен алынды

ПИКИР КАЛТЫРЫНЫЗ

Please enter your comment!
Please enter your name here